Mnenje: Prof. dr. Henrik Neubauer
MNENJE O BALETNI PREDSTAVI ZA OTROKE PEPELKA

Aprila letos je bila prva javna predstava PEPELKE, ki jo je pripravila Ksenija Kovač, balerina ljubljanskega baletnega ansambla. To predstavo sem si ogledal in sem bil presenečen nad visoko profesionalno ravnijo nastopajočih baletnih plesalcev kot tudi avtorjev predstave. V priredbo znane pravljice o Pepelki je koreografinja smiselno vključila nekaj starinskih plesov, ki lepo dopolnjujejo plesni del sicer klasične baletne predstave. Ker je predstava namenjena mlademu občinstvu, ples dopolnjuje govorjeno besedilo, ki ga baletni plesalci, sicer nevajeni govorjenja na odru, zelo dobro obvladajo. Enako dober je tudi glasbeni delež z dobro izbranimi skladbami iz svetovne zakladnice Petra Iljiča Čajkovskega, Johanna Christiana Bacha in Frédérica Chopina. V vse to se vključuje še čarodej z nekaterimi za otroke zelo zanimivimi rokohitrskimi veščinami.
Tričetrturna predstava zato brez težav vzdrži zanimanje občinstva, ki mu je namenjena. Po predstavi gotovo odhajajo domov z občutkom, da so videli nekaj lepega s sveta baleta, kar jih bo tudi pozneje spodbujalo k ogledom podobnih in tudi bolj zahtevnih predstav. Mogoče pa jih bo pripeljalo celo v baletne šolske učilnice.
Ker je predstava v vseh pogledih na ugledni profesionalni ravni, jo toplo priporočam v finančno podporo. Še posebej ker podobnih vzgojnih predstav pri nas pravzaprav ni in bi bilo prav, da se ustvarjalcem omogoči, da svoje poslanstvo v temduhu nadaljujejo tudi v prihodnje.

Prof. dr. Henrik Neubauer© 2011 - 2020 Carobna dežela
Kontakt: info@carobnadezela.si; 051 375-300
Otroške predstave, otroci, predstave za otroke, zabava, rojstni dan, najem, prostor, igralnica, carovnik, caranje, carodej, carovec, nastop, božicek, dedek mraz, miklavž, darila, podelitev daril, igranje, slavljenec, Matej, predstave, opera, operne predstave, otroške operne predstave, janko in metka, bastien in bastiena, mala vodna vila, mala morska deklica, cankarjev dom, carobna igralnica, carobna dežela, carobni grad, praznovanje, nepozabno, doživetje, darila, okrasitev, okraševanje, baloni zavijanje z baloni, živali z baloni, dekoracija, vrtci, šole, ucenci, dijaki, malcki, igrala, podjetja, obdaritev otrok, kako organizirati zabavo, za starše, popust, kulturni bazar, ponudba, gostovanje, Ljubljana, Maribor, Nova gorica, Celje, Novo mesto, razprodane predstave, organizacija dogodkov, dogodki, organiziranje, prireditev, priložnost, paket, brezplacno, novo leto, božic, december, november, cankarjev dom, narodni dom, gledališce, dvorana, triada, pedagoško usmerjene, vzgojno, ucenje.