Vtis o Pepelki: OŠ Bovec
Gostovanje baletne predstave Pepelka v Bovcu


Z gostovanjem Čarobne dežele smo v Kulturnem domu Bovec, 9.2. 2014 doživeli (prvo) pravo baletno predstavo, ki je naše mlado občinstvo seznanilo in popeljalo v čudoviti svet baletne umetnosti.

Popularizacija opere in baleta za mlade, ki jo izvaja ekipa Čarobne dežele je nekaj novega in svežega, zato podpiramo idejo o širši, dostopnejši in prijaznejši obliki promocije opere in baleta med mladimi. Operna in baletna umetnost v današnjem času izgubljata vlogo, prepoznavnost in popularnost med mladimi, zato je pomembno najti primeren in navdušujoč način, kako mlade prepričati in navdušiti, da ti veji umetnosti ne bosta z novo generacijo počasi zamrli.

S plesno predstavo Pepelka so se otroci seznanili z zgodovino, zgodovino baleta, vrstami plesa, glasbo in seveda tudi Baletom. Otroci pa so predvsem uživali v čarovnijah, ki jih je izvajal srednjeveški čarovnik in sluga princa.

Predstavo so si ogledali vsi otroci z naše šole od 1. razreda do 9. razreda skupaj 204 učenci. Na predstavo smo povabili tudi otroke iz vrtca.

Po odzivih sodeč, ni bilo človeka, ki ne bi bil zadovoljen s predstavo.


Ravnatelj:
Iztok Kenda

Osnovna šola Bovec

Bovec; 12.02.2014
© 2011 - 2020 Carobna dežela
Kontakt: info@carobnadezela.si; 051 375-300
Otroške predstave, otroci, predstave za otroke, zabava, rojstni dan, najem, prostor, igralnica, carovnik, caranje, carodej, carovec, nastop, božicek, dedek mraz, miklavž, darila, podelitev daril, igranje, slavljenec, Matej, predstave, opera, operne predstave, otroške operne predstave, janko in metka, bastien in bastiena, mala vodna vila, mala morska deklica, cankarjev dom, carobna igralnica, carobna dežela, carobni grad, praznovanje, nepozabno, doživetje, darila, okrasitev, okraševanje, baloni zavijanje z baloni, živali z baloni, dekoracija, vrtci, šole, ucenci, dijaki, malcki, igrala, podjetja, obdaritev otrok, kako organizirati zabavo, za starše, popust, kulturni bazar, ponudba, gostovanje, Ljubljana, Maribor, Nova gorica, Celje, Novo mesto, razprodane predstave, organizacija dogodkov, dogodki, organiziranje, prireditev, priložnost, paket, brezplacno, novo leto, božic, december, november, cankarjev dom, narodni dom, gledališce, dvorana, triada, pedagoško usmerjene, vzgojno, ucenje.