Vtis o Pepelki: Jasna Lovrec
PREDSTAVA PEPELKA:

"Z eno besedo, pravzaprav sposojeno pri svoji sestri, ki si je s svojima osnovnošolskima dekletoma predstavo uspela ogledati pred menoj:

fantastično!

Tudi sama s svojima fantoma sem bila navdušena in sem še vsakič, ko se spomnim nanjo, saj mi je prav polepšala življenje. Táko otroško predstavo iščem že odkar pomnim, no, odkar imam otroke, seveda zanje. Ja, to je tisto, na kar brez dvomov o primernosti in z veseljem peljem svoja dva nemirna nadobudneža, ki jima mora seveda ustrezati tudi dolžina predstave in ju predvsem takó pritegniti, da na sredi ne pričneta raziskovati drugih stvari, zanimivejših vijakov na stolih na primer.

Zato starši, babice, dedki, tete, strici, vsi, ki imate otroke v ožji ali širši družini; če imate možnost, in če še niste, peljite svoje najmlajše, pa tudi malo starejše gledat to (plesno-igrano-čarovniško-poučno-interaktivno) vseobsegajočo predstavo. Narejena je prav za manjše otroke (vrtčevske in prvo triado), vendar ob njej ne boste ostali ravnodušni niti odrasli ali malo večji otroci. Presenečeni boste nad domiselnostjo njene idejne zasnove in izvedbo. Tudi v odraslih prebudi že dolgo pozabljeno otroško čudenje, kljub temu pa ni samo še ena otroška predstava, ne - enkratno ji je namreč uspelo na univerzalen način - ustrezen tako za otroke kot odrasle - predstaviti klasični balet in s tem neločljivo povezano (v živo izvajano klavirsko) klasično glasbo, zgodovinska dejstva in sodobno zabavo. Prelivanje enega v drugo in enega prek drugega skozi spretno zasnovane vloge je lahko vzgled, kako lahko malo nastopajočih z več talenti izpelje vsebine polno predstavo, ki vseeno v svoji osnovi ostaja preprosta v dobrem pomenu besede, zavoljo razumevanja s strani otrok. Kakor je predstava uspela strniti raznolikost v povezanosti, je tudi izbor glasbe glede na (razumljivo) omejen čas
predstave idealen v svoji stilski raznovrstnosti melodij praktično železnega repertoarja klasične glasbe. Pa ne pozabite pogledati tudi onkraj nastopajočih .... scena in kostumi so pravljični!

To predstavo bi moral videti vsak otrok in odrasel. Komaj čakam naslednjo, zato malo za hec in veliko za res: kje lahko vpišem abonma?

Jasna, mamica šestletnika in štiriletnika"© 2011 - 2020 Carobna dežela
Kontakt: info@carobnadezela.si; 051 375-300
Otroške predstave, otroci, predstave za otroke, zabava, rojstni dan, najem, prostor, igralnica, carovnik, caranje, carodej, carovec, nastop, božicek, dedek mraz, miklavž, darila, podelitev daril, igranje, slavljenec, Matej, predstave, opera, operne predstave, otroške operne predstave, janko in metka, bastien in bastiena, mala vodna vila, mala morska deklica, cankarjev dom, carobna igralnica, carobna dežela, carobni grad, praznovanje, nepozabno, doživetje, darila, okrasitev, okraševanje, baloni zavijanje z baloni, živali z baloni, dekoracija, vrtci, šole, ucenci, dijaki, malcki, igrala, podjetja, obdaritev otrok, kako organizirati zabavo, za starše, popust, kulturni bazar, ponudba, gostovanje, Ljubljana, Maribor, Nova gorica, Celje, Novo mesto, razprodane predstave, organizacija dogodkov, dogodki, organiziranje, prireditev, priložnost, paket, brezplacno, novo leto, božic, december, november, cankarjev dom, narodni dom, gledališce, dvorana, triada, pedagoško usmerjene, vzgojno, ucenje.